top of page

Inspirující Výprava




Den našeho fyzického odchodu z Louky jsme věděli, že pro nás nic nekončí. Stále jsme chtěli pokračovat v myšlence, ale už to nešlo dále, ne na tomto místě, né s touto komunitou, která držela pohromadě jen protože byli všichni s místem a projektem úplně ztotožnění. Všichni jsme byli nešťastní, všichni jsme dělali věci, co jsme nechtěli, co nás nebavily, co nás nenaplňovaly. Přesto to nikdo nedokázal rozseknout a udělat tu hlavní změnu, ten krok.

Trvalo to dlouho ale ten den nastal, den, který všem na louce změnil Život, den, který vše změnil. Jedna maličkost spustila mnoho nečekaných událostí a transformací, díky tomu jsme všichni dostali konečně šanci začít dělat co doopravdy chceme.


Můj a Danielův odchod spustil tohle všechno. Tímto odchodem ale vznikl nový a krásný projekt, a to Inspirující Výprava. Ještě před naším úplným odchodem jsme tuto záležitost začali plánovat, a následující týdny po odchodu z Louky jsme Výpravě dávali tvar.


A proč tato Výprava?


Věděli jsme, že potřebujeme pauzu k léčbě, k naší psychické léčbě, avšak stále chceme pomáhat, nesedět jen tak někde doma, nebo se snad zařadit do systému. Tohle by nemělo smysl a k ničemu by to nevedlo, tohle není naše cesta.

V jednu chvíli mi to došlo. Vždy sem chtěla vytvořit projekt Život na Louce tak, aby byl soběstačný s funkční komunitou, prostě aby dokázal fungovat beze mě. Počítala jsem že ještě tak 4-5 let a bude tohle skutečně možné. Potom co by tohle nastalo, zacítila bych ten čas, ten pocit že mohu Louku konečně nechat Žít. Chtěla jsem cestovat do zahraničí mezi ostatní podobné projekty, učit se, inspirovat se, podívat se, jak to mají jinde. Ukazovat Cesty lidí co zasvětili život zvířatům, stejně jako já, a z těchto zkušeností založit další místo, další projekt😊 V TU CHVÍLI MI TO DOŠLO, ten čas je tady. Úplně jindy, za jiných okolností, mnohem dříve…ale je to tady, ten čas nastal, teď nebo nikdy.


Tak se to stalo, šli jsme do toho. Vytvořili jsme projekt, ve kterém nyní cestujeme po zahraničních azylech, inspirujeme se jejich Cestou a tím, jak žijí, jak tvoří. Posloucháme a poučujeme se z jejich zkušeností. Ukazujeme Vám místa, zvířata a lidi pomocí Vlogů, a budeme s Vámi taky sdílet naši dokumentovou sérii CESTY, která bude právě o lidech po celém světě, kteří zasvětili život zvířatům.


Touto Výpravou Vám taky chceme přiblížit život v komunitě, a jaké jsou vztahy mezi podobnými projekty. Chceme s Vámi sdílet pozadí lidí, co pomáhají zvířatům, záležitostí o kterých nikdo nemluví.

Všechno tohle je pro nás hodně důležité, protože na základě těchto zkušeností a nahlídnutí do života ostatních lidí v podobných projektech chceme v našem projektu, v našem azylu – díky kterému mohl projekt začít Žít, pokračovat.

Sbíráme zkušenosti, inspirujeme se, učíme se jak v práci okolo zvířat, tak v manuálních pracech, marketingu či ve vedení komunit. Jak řešit spory, a další věci důležité věci k vedení azylu, projektu, komunity a podobně 😊

Náš projekt @Inspirujici_vyprava nám doufám pomůže vybudovat v České Republice další skvělý azyl, komunitu a Život, jak pro nás tak pro Vás.


Cílem této Výpravy je zjistit, zažít a použít. Doufáme, že se společně s Vámi sejdeme jednou na našem vysněném místě, v našem domově, který bude patřit nám, zvířatům ale i Vám. V našem bezpečném a otevřeném prostoru, kde si jednou tyto zkušenosti, které Výpravou nabíráme budeme moci jednou sdílet, a to u ohně nebo mezi zvířaty osobně.

Tohle je naše CESTA.


Děkujeme Všem za podporu a pochopení <3

If a Daniel, a celý kolektiv přátel Života na Louce.


Další vývoj nového projektu Život na Louce a azylu již brzy v dalším blogu.

177 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Odchod z louky

bottom of page